Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Форум Урология « Урологични проблеми « Пикочен мехур «  (Модератори: Д-р Василев, д-р Попов)Изпускане след силни и нетърпими позиви за уриниране
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Изпускане след силни и нетърпими позиви за уриниране  (Прочетена 1568 пъти)
didona64
Гост

Ел. поща
« -: Юни 07, 2011, 11:34:34 »

Здравейте,

На 46 години съм,от Бургас. На 9-ти февруари тази година в Майчин дом-Варна ми направиха Хистероскопия-изваждане на спирала(не можеше да се извади нормално понеже беше възпрепятствана от миоми) и премахване на полип.От този ден живея в адски кошмар.Започнах да се изпускам след силни, нетърпими позиви за ходене по малка нужда.Направих си микробиологично изследване на в лагалищен секрет,също и за хламидии,но изследването показа,че няма инфекция(на което аз не повярвах).Изпих 5 различни антибиотика от различни групи,също и за Кандида.Слагах си също различни вагинални хапчета-никакъв резултат.На контролния преглед казах на доктора за проблема и той ми каза,че не било от операцията,а било някакво съвпадение.Как пък ли не,естествено че не мога да повярвам на това.В Бургас отидох и на уролог-ехографията,обикновената и стерилна урина показаха,че всико е наред.
   На 3-ти май друг лекар в Майчин дом-Варна ми направи тотална хистеректомия.Очаквах,че след това проблемът с изпускането ще отмине,но не.Адът ми продължава,даже и по-голям--изпускане от силни и нетърпими позиви за ходене по малка нужда,придружени със силни болки и парене при уриниране;постоянно дразнене от нещо на уретера или на пикочния мехур(не зная кое от двете),което дразнене е постоянно и което също ме събужда от сън и ме кара да ходя до тоалетна (аз по принцип вечер никога не ставам от сън за тоалетна);уриниране на пресекулки;чувство на недоизпикаване,а след изпикаването,въпреки неколкократното ми подсушаване пак след това продължават някакви и то доста капки урина да ми цапат превръзката,която слагам заради изпускането.Пих 25 дена Неоренал,след това пих Уринал,слагах Полижинакс вагинално-всичко това по предписание на лекаря,който ме оперира ,но никакъв резултат-кошмарът ми продължава.Моля ви,кажете ми как да се избавя от това,не мога да продължавам да живея в тези мъки.

Активен
Д-р Василев
Administrator
Full Member
Публикации: 230

Профил Ел. поща
« Отговор #1 -: Юни 08, 2011, 11:50:44 »

Здравейте donadona,
Ако доколкото разбирам, преди първата манипулация не сте имала никакви проблеми и те са се появили скоро или веднага след нея - логично е да се предположи, че от там идва проблема, въпреки че при ваденето на спирала не се засяга уринарния тракт. Не разбрах особено, освен махането на спиралата, от къде са ви махали полип и как, тъй като ако е бил полип от уретрата, то много е възможно това да е причината? Също така е важно да уточните, каква е причината за тоталната хистеректомия? Имате ли някакви други гинекологични проблеми - като свличане например?
След като многократно е изключена инфекция, мисля че може би е добре да се направи цистоскопия, за да изключи накаква органична причина. Ако и при цистоскопията всичко е нормално, то много е вероятно да става въпрос за хиперактивен пикочен мехур, при който симптоматиката много наподобява на вашата - но не се лекува с антибиотици, още по-малко пък с хранителни добавки като Неоринал и Уринал, от които е нормално да нямате никакво подобрение.
Успех!
Активен

didona64
Гост

Ел. поща
« Отговор #2 -: Юни 08, 2011, 10:32:58 »

Здравейте д-р Василев,
Благодаря ви за отговора и отзивчивостта.
Ами да,проблемите ми се появиха веднага след първата манипулация.Полипът е бил зад спиралата.Лекарят,като ми извадил  спиралата е видял,4е имам полип зад нея и го е отстранил.Тази интервенция,както ви писах ми я правиха с Хистороскопия и незнам какво е станало при самата интервенция ,но адът ми започна още същата вечер и продължава вече 4 месеца.
Причината за тоталната Хистеректомия е миоматозна матка-една голяма миома около 7 см и две малки други миоми,които ми предизвикваха постоянно кръвотечение,кръвоизливи и анемия.
 А дали имам свличане- ходих на контролен преглед преди няколко дена заради Хистеректомията и лекарят ми каза,че нямам свличане на влагалището,но аз съм решила другата седмица да се консултирам и с друг гинеколог за по-сигурно,макар че проблемите ми започнаха след първата интервенция.
Днес ходих на уролог тук в Бургас,гледа ме на ехограф и каза,че след изхождане по малка нужда остава малко урина в мехура , назначи  ми наново стерилна урина и след това цистоскопия,както казахте вие и ако се окаже всичко нормално  каза,че ще ме изпрати в София за уродинамично изследване.
А пък за хиперактивен пикочен мехур  как става хиперактивен? Какво го причинява?

Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на: