Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Камък в левия уретер  (Прочетена 2539 пъти)
Svetlin24
Newbie
*
Публикации: 2

Профил
« -: Юни 03, 2010, 12:41:05 »

Здравейте, във вторник получих много силна бъбречна криза във ляво, с повръщане и много силни болки. В болницата в Сандански ме прегледаха и се установи камък 9 мм в както казаха средната част на уретера, което запушвало бъбреки и било много опасни и трябвало да ме оперират. Възможно ли е да се разбива такъв камък, защото от това което прочетох разбрах че може и така да се премахне?
Благодаря
Активен
Д-р Василев
Administrator
Full Member
Публикации: 230

Профил Ел. поща
« Отговор #1 -: Юни 03, 2010, 03:37:59 »

Здравейте Светлин,
Камък с подобни размери, дори и в уретера, подлежи първо на разбиване и чак след неуспех от него може да се мисли за други методи -  ендоскопски  например. Не мога да кажа какво точно са имали в предвид колегите, но мисля че вероятноста конкремента да се разбие е много голяма и би било прибързано да се отива директно към операция, особено при наличието на ендоскопските методи.
Успех!
Активен

Svetlin24
Newbie
*
Публикации: 2

Профил
« Отговор #2 -: Юни 04, 2010, 05:33:24 »

Благодаря ви.
Ще се насоча към разбиване.
« Последна редакция: Юни 04, 2010, 05:37:54 от Svetlin24 » Активен
zlatka_9110
Гост

Ел. поща
« Отговор #3 -: Септември 19, 2010, 01:39:22 »

zdraveite iskam da popitam i az neshto ... znachi ot blizo sedmica i polovina poluchavam rqzki bolki v garba , v raiona na babreka ... otnachalo si mislih che sam se prenatovarila sxvashtashe me , no ne me boleshe mnogo sled 2 dni zapochnah da uriniram mnogo chesto i kogato se zabarsvah na hartiqta ostavashe krav ... i samoto urinirane beshe bolezneno . Tova beshe v ramkite na 3-4 dni Усмивчица Sled tova zapochnaha i serioznite bolki v oblasta na babrecite i ot okolo 3 dni pochti nemoga da mradna ot bolka nemoga i da leja ... piq mnogo technosti , nespiram da uriniram ... boli me sashto ot stranata na qichnicite ot lqvo nisko dolo i mi se poduva korema tochno ot tazi strana ... nqkoi moje li da mi kaje tova kamani v babrecite li e?
Активен
Д-р Василев
Administrator
Full Member

Профил Ел. поща
« Отговор #4 -: Септември 20, 2010, 09:06:04 »

Здравейте zlatka_9110,
Оплакванията ви по-скоро ми приличат на инфекция на пикочните пътища. Може би не е лоша идеята да се консултирате със специалист и да започнете антибактериална терапия.
Успех!
Активен

zlatka_9110
Гост

Ел. поща
« Отговор #5 -: Септември 20, 2010, 12:19:41 »

mersi mnogo za saveta , no imam edin vapros shtom mojebi problema e v pikochnite patishta , zashto me boli babreka ? i ponqkoga mi se naduvat mnogo krakata
Активен
Д-р Василев
Administrator
Full Member

Профил Ел. поща
« Отговор #6 -: Септември 27, 2010, 05:34:30 »

Здравейте zlatka_9110,
Пикочните пътища започват от бъбрециет и често инфекциите не засягат само една част от тях, например пикочния мехур (цистит), а могат да засегнат и другите органи от отделителната система - например бъбрека (пиелонифрит).
Що се отнася до отоците по краката - причините за тях могат да са различни, включително и от бъбречен произход, но за да се установи това са нужни допълнителни изследвания, без които ще ми е трудно да ви отговоря категорично.
Успех!
Активен

Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на: